~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* από το 1988 * Τριάντα (30) xρόνια στο χώρο των εκδόσεων * στηρίζουμε τους δημιουργούς... και είμαστε δίπλα στους ανα-Γνώστες με αγάπη και σεβασμό στο βιβλίο.............. email: yfosmagazine@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]
για επικοινωνία στα τηλ.: 22940 99125 & 210 8656.731 [καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ.] email:panosaivalis@gmail.com

Κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα της γειτονιάς μας

Powered By Blogger

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης του 1821, εκτίθενται στο μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ



Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης του 1821 εκτίθενται στο μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, που λειτουργεί στην Πάτρα.

Στα ιστορικά κειμήλια, που ανήκουν στη συλλογή του μουσείου, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ενυπόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το ψήφισμα της Γ' Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα το 1827, με το οποίο καλείται ο Ιωάννης Καποδίστριας να έλθει στην Ελλάδα και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και χειρόγραφο της προσωρινής Διοίκησης, σχετικό με τον όρκο των αγωνιστών.
Επίσης, εκτίθενται έντυπες υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και εφημερίδες της εποχής 1821-1831, όπως τα «Ελληνικά Χρονικά» του 1824, που εκδίδονταν στο Μεσολόγγι από τον φιλέλληνα Ελβετό Ιωάννη Μάγερ, ο «Απόλλων» της Ύδρας του 1831 και ο «Ερμής ο Λόγιος» περιοδικό του 1817.
Ακόμη, εκτίθενται εφημερίδες της κυβέρνησης, από το 1830 έως το 1840, όπου δημοσιεύονται μεταξύ άλλων η απόφαση για την καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και η απόφαση για την αθώωσή του, όπως επίσης και αποφάσεις για απονομές μεταλλίων σε αγωνιστές.
Στα εκθέματα περιλαμβάνεται ακόμη «Ο 'Ατλαντας του Αγώνα του 1821», που είναι το νέο απόκτημα του μουσείου Τύπου. Η έκθεση, η οποία οργανώνεται με την ευκαιρία της την εθνικής επετείου, απευθύνεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του μουσείου τύπου Μιχάλη Βασιλάκη, σε όλους, αλλά κυρίως σε μαθητές, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Ελλάδας μέσα από γνήσια κειμήλια μιας έντονης περιόδου. Επίσης, μπορούν να δουν μέσα από τις εφημερίδες, τις αντιπαλότητες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, αλλά και τα θέματα περί ελευθερίας του Τύπου.
Το μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ λειτουργεί καθημερινά στην οδό Μαιζώνος 200 στην Πάτρα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.


Πηγή: ΑΜΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: